4 Haziran 2012 Pazartesi

Java'da String ve StringBuffer/StringBuilder arasındaki fark

Java'da String ve StringBuffer/StringBuilder arasındaki en önemli fark : String objesi değiştirilemezken StringBuffer/StringBuilder objelerinin değiştirilebilir olmasıdır.

String objenin içine saklanan değer değiştirilemez. Peki nasıl oluyor da ben istediğim zaman string bir değişkeni değiştirebiliyorum diye sorabilirsiniz. Sizin görmüş olduğunuz nesene aynı nesne değildir. String objesi değişmek için arka planda yeni bir String nesnesi oluşturur. Her değişikilte yeni bir String class'ı oluşuyor. Bu da zamanla performansı kötü yönde etkiliyor.

StringBuffer/StringBuilder objelerini kullanırsanız performan açısından daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Çünkü Objenin içinde saklanan değer değiştirilebilir bir değerdir.

StringBuffer ile StringBuilder arasında ki tek fark ise "senkronizasyon"dur.
StringBuffer "synchronized" iken StringBuilder "synchronized" değildir.

Thread kullancaksanız; StringBuffer, kullanmayacaksanız StringBuilder kullanmanız daha verimli olcaktır.

Kaynak: http://www.techtamasha.com/difference-between-string-and-stringbufferstringbuilder-in-java/28

1 Haziran 2012 Cuma

Java'da hızlı method oluşturmak (Extract Method)

"Any fool can write code that a computer can understand. Good programmers write code that humans can understand." Martin Fowler

Biliyorum, java da method oluşturmayı bu alandaki herkes biliyordur. Bilmiyorsa da henüz yolun başındadır. İlk java öğrenmeye başladığımda kod yazıyordum fakat bir metod nasıl oluşturulur, metoda parametre nasıl verilir bilmiyordum. Gözümde büyüttüğüm kadar da değilmiş. Henüz emekliyordum çünkü.
Metod nasıl yazılır, parametre nasıl gönderilir öğrendim çok geçmeden. Ama bundan birkaç ay öncesine kadar hızlı bir şekilde nasıl metod oluşturulur, Proje Müdürümüz Çağrı Bey'den öğrendim.

Özellikle refactor yaparken çok hızlı ve güvenilir bir yol "Extract Method" seçeneği.

Tek yapmanız gereken önceden yazmış olduğunuz kodu (metod olacak) seçiniz ve sağ tıklayınız. Refactor > Extract Method
gelen ekranana metod ismini yazıyorsunuz ve Tamam diyorsunuz. Metod oluştu hem de ne cinsinden deger döndüreceğini de kendisi ayarlayarak.

Bu yöntem son zamanlarda refactor yaparken çok fazla işimi kolaylaştıran bir yol.

Local Variable oluşturmak
Bunların yanında aynı class'ın bir degerini sürekli süreli "x.getZzz()" diyerek almaktansa hızlı bir şekilde local variable oluşturmakta işimi bir hayli kolaylaştırıyor. Bunu da aynı şekilde Refactor seçeneğindeki local variable'ı seçip, eğer programın sizin için vermiş olduğu isimlendirmeyi beğenmediyseniz yeni bir isim vererek yeni bir yerel değişken oluşturabilirsiniz.

Umarım bu bilgi işinize yarar. Paylaşmak istedim.